EmailAfdrukkenExport ICS

Zwembadtraining

Titel:
Zwembadtraining
Wanneer:
di. 23 februari 2021, 21.00 uur - 22.30 uur
Locatie:
Zwembad Sorghvliedt - Hoboken, Antwerpen
Categorie:
Zwembadtraining
Gemaakt door:
Axel Dekeyser

Omschrijving

Zwembadtrainingen gaan terug van start!

Voor de Antwerpse zwembaden werd een protocol opgesteld waardoor het terug mogelijk is de trainingen aan te vatten. De eerstvolgende training zal dan ook doorgaan op dinsdag 12/01. Verzamelen voor de ingang van het zwembad vanaf 21u.

Dit protocol werd door het bestuur van de club op eer en geweten ondertekend. We vragen jullie dan ook al deze regels ten allen tijde te respecteren. Om interpretatie uit te sluiten kan je de letterlijke maatregelen voor gebruikers van 13 jaar en ouder hier terugvinden:

 • Vanaf 13 jaar en ouder wordt de toegang tot het zwembad voorzien in sportbubbels van maximum 4 personen. Deze sportbubbel van 4 personen blijft, mits het houden van voldoende onderlinge afstand, gedurende het gehele zwembadbezoek samen voor wat betreft de toegang, het kleedkamer gebruik,de training, het douchegebruik en het verlaten van het zwembad.
 • Tijdens de sportbeurt zijn contacten tussen of wijzigingen binnen de sportbubbels is niet toegestaan.
 • De zwemmers trainen zonder contact op 1,5m afstand van elkaar.
 • Elke sportbubbel wijst verplicht een begeleider toe van minstens 16-jaar of ouder die tijdens de sportbeurt verantwoordelijk wordt gesteld voor het strikt naleven en opvolgen van alle in dit protocol opgelegde maatregelen.
 • Deze begeleider mag mee in de zwembaan zwemmen => 3 zwemmers + 1 begeleider = 1 sportbubbel van 4 per zwembaan.
 • Tijdens de sportbeurt voorziet elke gebruiker (club, vereniging, groep) minstens één meerderjarige trainer die de verantwoordelijkheid draagt voor de gehele sportgroep. Deze trainer kan instructies geven aan verschillende sportbubbels tijdens eenzelfde sportbeurt.
 • Capaciteit kleedkamers => Per groepscabine worden per zwembeurt maximaal 4 personen vanaf 13 jaar en ouder toegelaten.

Aangaande het kleedkamer gebruik hebben we de goedkeuring gekregen om meerdere kleedkamers te gebruiken. Zo kunnen we onszelf beter verspreiden en de mogelijke problemen rond de sportbubbels voorkomen.
We verzamelen voor de eerste training voor het zwembad. Daar zullen we nodige toelichting geven rond de verdeling van de sportbubbels. Laat je ook even weten dat je aanwezig zal zijn bij één van de monitors? Zo kunnen we de verdelingen maximaal voorbereiden.
 
[---]

De algemene regels aangaande corona blijven nog steeds gelden. Voor de duidelijkheid vatten we deze nog eens kort samen:

Mondmasker

De verwachting is dat een mondmasker gedragen wordt tot we in de kleedkamer zijn. In de trappenhal en de zwemhal dient geen masker gedragen te worden. Daar waar geen mondmasker gedragen moet worden houden we voldoende afstand. Bijvoorbeeld bij het verzamelen van je duikuitrusting wacht je af tot er voldoende ruimte vrij is in de opslagplaats.

Afspraken

 • Wanneer iemand in jullie gezin ziek is komen jullie niet. Indien jullie besmet zijn, laten jullie ons dit weten zodat wij verdere stappen kunnen ondernemen om de verspreiding in te perken.
 • Tijdens de oefeningen dient er zo min mogelijk contact met elkaar gemaakt te worden. Het zwembad is groot genoeg om voldoende afstand te houden van elkaar.
 • De protocollen aangaande wisselademhaling werden aangepast en worden tijdens de training toegelicht.
 • We lenen geen materiaal aan elkaar uit, dit om onnodige risico's te vermijden.
 • Wanneer er getraind wordt met een duikfles, wordt de ontspanner niet uitgewisseld. Gedurende de hele les ademt maar 1 persoon aan dezelfde ontspanner.
 • We blazen onze jacket niet op met onze mond. De buitenzijde van een jacket is te reinigen. De binnenzijde is minder evident.

Alle informatie van Nelos is HIER terug te vinden


Locatie

Locatie:
Zwembad Sorghvliedt
Straat:
Krijgsbaan 20
Postcode:
2660
Plaats:
Hoboken
Provincie:
Antwerpen
Land:
Belgium
Zwembad Sorghvliedt

Registratie

Your Registration:
The event must be published to allow registration.

Nieuwsberichten voor duikers Informatieve berichten die verband houden met de duiksport