Afdrukken
Hoofd Webmaster
Gepubliceerd: 09 februari 2015
Hits: 31280

Klaarmaken voor een duikje. Foto: © Ireen Loots.

Je hebt interesse om te leren duiken of je hebt ooit ergens op vakantie een duikcursus gevolgd en zou nu graag een degelijke duikopleiding krijgen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Duikschool 'The SeaMasters vzw' is immers lid van de Liga NELOS (Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en -Sport) en leert je dus duiken volgens de reglementeringen en normen van NELOS, conform de CMAS-normen. Bovendien zijn de NELOS-duikbrevetten en -titels voor het duiken met perslucht en nitrox gecertificeerd door de 'EUF- Certification Body' en alzo zijn onze opleidingssystemen qua beginnende duikers, recreatieve duikers, sportduikers en duikinstructeurs conform de EN-normen. Deze normen werden in 2004 door België als nationale normen bekrachtigd in het Belgisch staatsblad.


BEFOS en CMAS

 1964 - De Belgische Nationale Monitors worden voorgesteld aan Commandant Cousteau door René Crepin.

Samen met de Waalse Liga (LIFRAS) is NELOS lid van BEFOS (Belgische Federatie voor Onderwateronderzoek en -Sport). BEFOS is stichtend lid van de wereldduikbond CMAS (Conféderation Mondiale de Activités Subaquatiques), mede opgericht door Commandant Cousteau.

Het NELOS-Duikonderricht werd door de ‘EUF Certification Body’ op 4 en 5 juni 2008 gecertificeerd als conform met de EN-normen. Hierdoor voldoet NELOS, en natuurlijk ook onze duikschool, aan de Belgische richtlijnen betreffende de duiksport. Omdat de Belgische duiker ook al eens duikt in water met stroming en minder goede zichtbaarheid, zijn de NELOS-normen bovendien iets beter of strenger dan de opgelegde EN- en ISO-normen, terzelfdertijd gaan we niet onder de CMAS-normen. De duikbrevetten die je bij ons kan behalen genieten dus een wereldwijde erkenning.

Als je interesse hebt om te beginnen duiken, kan je een paar gratis trainingen (proeflessen) volgen (zie verder voor meer inromatie).

Bij onze duikschool kan je terecht voor opleiding als beginnende duiker, recreatief duiker (1*D, 2*D en 3*D), sportduiker (4*D/Assistent-Instructeur) en duiken met andere gasmengsels (nitrox, timix). We begeleiden je zelfs bij gespecialiseerde opleidingen, zoals bijv. instructeursopleiding, specialisatiebrevet onderwaterbiologie, enz.


Opleiding in onze duikschool 

Bij 'The SeaMasters vzw' kan je volgende opleidingen volgen:

Als NELOS-lid kan je bovendien nog andere specifieke opleidingen volgen, waarbij onze lesgevers en instructeurs je mee in begeleiden of zelfs mee in staan voor de opleiding. Je kan meer lezen over deze specifieke opleidingen lezen door hieronder op de link Volgende te klikken.


Opleiding via NELOS

Naast de 3 niveau's van recreatief duiker, de opleiding sportduiken, nitrox-duiker en diverse specialisaties (zoals duiken met een volgelaatsmasker), begeleiden of steunen we je bij de opleidingen die aangeboden worden door de diverse commissies bij NELOS.

Indien je meer over deze opleidingen wilt weten, vind je extra informatie op www.wiki.nelos.be

Ben je geïnteresseerd om te duiken, maar twijfel je nog? Kom dan eens naar onze duikschool om er een paar gratis proeflessen te volgen. Klik  hieronder op de link Volgende om er meer over te weten te komen.


Gratis proeflessen duiken

Kom gerust eens naar onze club om kennis te maken of zelfs om een paar proeflessen duiken in het zwembad te volgen. Maak best eerst even een afspraak. De contactgegevens vind je elders op deze website. Je mag 2 gratis lessen volgen bij onze duikschool vooraleer je beslist om definitief lid te worden. Download ook onze welkombrochure voor nieuwe leden, waarin je allerlei info kan vinden.


Wie kan leren duiken?

Met de gratis proeflessen of een initiatieduik heb je al de eerste stap gezet om te leren duiken. Maar toch stellen mensen zich steeds opnieuw een aantal vragen. Wie kan er allemaal leren duiken? En mijn kinderen? Zijn er voorwaarden of beperkingen? Kan ik ook leren duiken? enz.

Iedereen kan het avontuur van de onderwaterwereld mee beleven, mee tussen de vissen zwemmen, mee gewichtloos zweven zoals in de ruimte.
Kortom: duiken is een belevenis voor iedereen van 8 tot 88 jaar.

 

Delen