Starten met duiken

Je hebt interesse om te leren duiken of je hebt ooit ergens op vakantie een duikcursus gevolgd en zou nu graag een degelijke (vervolg)duikopleiding krijgen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Duikschool 'The SeaMasters vzw' is immers lid van de Liga NELOS (Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en -Sport) en leert je dus duiken volgens de reglementeringen en normen van NELOS, conform de CMAS-normen. Bovendien zijn de NELOS-duikbrevetten en -titels voor het duiken met perslucht en nitrox gecertificeerd door de 'EUF - Certification Body' en alzo zijn onze opleidingssystemen qua beginnende duikers, recreatieve duikers, sportduikers en duikinstructeurs conform de EN-normen. Deze normen werden in 2004 door België als nationale normen bekrachtigd in het Belgisch staatsblad.

Samen met de Waalse Liga (LIFRAS) is NELOS lid van BEFOS (Belgische Federatie voor Onderwateronderzoek en -Sport). BEFOS is stichtend lid van de wereldduikbond CMAS (Conféderation Mondiale de Activités Subaquatiques), mede opgericht door Commandant Cousteau.

Het NELOS-Duikonderricht werd door de ‘EUF Certification Body’ op 4 en 5 juni 2008 gecertificeerd als conform met de EN-normen. Hierdoor voldoet NELOS, en natuurlijk ook onze duikschool, aan de Belgische richtlijnen betreffende de duiksport. Omdat de Belgische duiker ook al eens duikt in water met stroming en minder goede zichtbaarheid, zijn de NELOS-normen bovendien iets beter of strenger dan de opgelegde EN- en ISO-normen, terzelfdertijd gaan we niet onder de CMAS-normen. De duikbrevetten die je bij ons kan behalen genieten dus een wereldwijde erkenning.

Als je interesse hebt om te beginnen duiken, kan je een paar gratis trainingen (proeflessen) volgen (zie verder voor meer informatie).

Bij onze duikschool kan je terecht voor opleiding als beginnende duiker, recreatief duiker (1*D, 2*D en 3*D), sportduiker (4*D/Assistent-Instructeur) en duiken met andere gasmengsels (nitrox, timix). We begeleiden je zelfs bij gespecialiseerde opleidingen, zoals bijv. instructeursopleiding, specialisatiebrevet onderwaterbiologie, enz.

Download welkombrochure duikschool The SeaMasters