Toen internet steeds meer populair werd, een paar jaar voor de millenniumwisseling, kon onze duikschool niet achterblijven en werd een website opgestart. Het juist jaartal weten we niet meer. In april 2000 werd die eerste eenvoudige website vernieuwd. Lange tijd was die website van 'Duikschool The SeaMasters' toonaangevend, met interessante duikgerelateerde biologische en medische info, een prikbord (een forum) waar over allerlei duikonderwerpen gecommuniceerd werd en links naar websites waar je bijv. de weersomstandigheden kon opvragen.


Onze website die in april 2000 opgestart werd.

In augustus 2008 was onze duikschool genoodzaakt om een bijkomende website op te starten, die de eerste jaren door het leven ging als 'Watersportclub The SeaMaster' en nadien gewoon als 'Duikschool The SeaMasters'. Omdat er een handige kalendermodule in verwerkt zat en hij gemakkelijker te updaten was, werd seamasters.info/joomla eigenlijk de website voor onze leden, terwijl de oude website seamasters.be meer een visitekaartje was waar nog wel allerlei nuttige info terug te vinden was.


In augustus 2008 kwam er een tweede website bij.

Omwille van technische redenen moest er in februari 2015 dringend een nieuwe website komen.

Maar ook de website op seamasters.info/joomla was aan vernieuwing toe. De software die er echter op draaide kon niet meer geüpdatet worden. Maar omwille van technische redenen moest er in februari 2015 dringend een nieuwe website komen. Waarom? De 'hosting' van onze website werd in januari verhuist naar een andere locatie omdat de servers waar hij op draaide verouderd waren en dus vervangen werden. Hierdoor waren er bepaalde zaken die niet meer werkten, zoals bijv. de nieuwsbrief. Daarom maakten we van de nood een deugd en hebben een nieuwe website aangemaakt.

Vanaf dan gebruik je gewoon seamasters.info (dus zonder joomla erbij te plaatsen) om op de nieuwe website te komen. De website www.seamasters.be (dus met extensie .be i.p.v. .info) bestaat ook nog, maar daar kan je niet op inloggen. Die laatste website wordt trouwens, zoals eerder gemeld, niet meer geüpdatet en de interessante info die erop staat zal metertijd overgezet worden naar de nieuwe website seamasters.info.

Door de verhuis van de website zijn alle geregistreerde gebruikers verdwenen. Daarom hebben we die, in zoverre we ze konden terugvinden, terug toegevoegd. Sommige onderdelen van de website zijn nog niet af of werken nog niet goed. Maar het is al zeker de moeite om eens een kijkje te nemen. Log ook in op die nieuwe website en pas je profiel eventueel aan. Je paswoord en gebruikersnaam, die je onlangs automatisch toe gemaild kreeg, kan je aanpassen. Ook kan je een pasfoto toevoegen, persoonlijke berichten sturen naar andere leden van de website, ledenlijsten opvragen en nog veel meer.

Door een mislukte upgrade van de website van Joomla versie 3.9 naar 4.0 lag de website er tijdens de zomermaanden van 2021 uit. Eind september 2021 was de vernieuwde website online.